Naar de homepage

Voorbeelden van kistjes en projecten

Projecten

Het Goudkistje is op allerlei manieren te gebruiken. Bijvoorbeeld voor een buurtproject, straatmuseum, wandelroute of tentoonstelling. Bekijk de verschillende projecten die zijn georganiseerd door gemeenten, woningbouwcorporaties, welzijnsorganisaties, bewoners etc.

Goudkistjes in Klarendal

De wijk Klarendal in Arnhem heeft 80 Goudkistjes. Het project is een initiatief van modeontwerpster Inge Uittenbogaard. Zij kreeg hiervoor subsidie van de bewonersgroep Klarendal. Daardoor hoefden bewoners alleen een kleine eigen bijdrage van € 5,- te betalen voor de aanschaf van een Goudkistje. Inge: ‘Het Goudkistje geeft iedereen een kijkje achter de voordeur, de buurt wordt minder anoniem. Het vormt een mooie schakel tussen bewoners onderling en brengt ondernemers, kunstenaars en bewoners bij elkaar'.
Het ophangen van de Goudkistjes is gedaan door medewerkers van een werkervaringsproject ('Jo's werkplaats') van woningbouwcorporatie Volkshuisvesting. Lees meer in het artikel Goudkistje verbindt Klarendal (Gelderlander, 11 augustus 2009). Omdat er in de wijk zoveel animo is voor de kistjes komt er een vervolgproject en wordt het initiatief uitgebreid naar de naburige wijk Sint Marten. Het vervolgproject wordt georganiseerd door de Arnhemse Stichting Wijken voor Kunst.

Lees het krantenartikel Goudkistje verbindt Klarendal.